Velkommen til Rettrom

Det hele begynte på 90-tallet, da jeg som 10 åring samlet på såper, servietter,viskelær, parfymer.. ja you name it. Hvem gjorde vel ikke det som barn, tenker jeg, men så husket jeg første gang jeg var med mamma på loppemarked. Jeg kan fortsatt kjenne at det kribler i magen når jeg tenker på det. Det følelsen det var å gå inn i gymsalen på skolen og se den stappet full av møbler,klær,bøker,vesker,kister,hatter og paraplyer. Det var som en eventyrverden som jeg aldri kunne få utforsket nok.

IMG_1220.JPG

Den samme kriblende følelsen kom de gangene jeg var på besøk hos mormor og morfar. Hjemme hos de kunne man lese historien om det livet de hadde levd sammen, ved å se seg rundt. Mormor og morfar hadde reist mye. En stor konkyle fra vest indien ble ofte plukket ned fra hyllen slik at jeg som barn kunne høre på havets sus. En utstoppet skilpadde, et gepard-skinn, en lekeslange samt en parply laget av tre fra Thailand, var bare noen få av de mange spennende tingene det var å se på. Interessen for det som var annerledes kom tidlig. Jeg elsket å oppdage nye ting som jeg ikke hadde sett før. Hva var dette for noe? Hva ble det brukt til? Hvordan fungerer det?

Det var først i voksen alder at jeg begynte å samle på gamle møbler og bruksgjenstander. Jeg følte meg mer hjemme blant de gamle tingene og byttet etterhvert ut nye møbler med gamle. I dag har jeg stort sett bare gamle ting rundt meg og det er sjelden jeg kjøper noe nytt. Jeg er opptatt av at vi ikke skal leve i et bruk og kast samfunn og velger derfor å se etter ting brukt, før jeg kjøper det nytt. På den måter sparer jeg penger og gir samtidig barna mine gode verdier om gjenbruk. Og for ikke å snakke om at man får et personlig og unikt hjem.

Ha en fin dag.

-Rettrom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s